feithhuis

Stadscafé Restaurant 't Feithhuis
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
Tel. 050-3135335
www.restaurant-feithhuis.nl

De lokale commissie van het 51e Gynaecongres heeft een prachtige locatie gevonden voor het avondprogramma!
Stadscafé – Restaurant ‘t Feithhuis is gelegen in het centrum van de stad, naast de Martinikerk met de bekende Martinitoren en op steenworp afstand van de Grote Markt.


‘t Feithhuis staat bekend als dé ontmoetingsplaats voor vele bewoners en bezoekers van Groningen stad, met een lange historie, teruggaand tot het jaar 1325.
Er zijn meerdere ruimtes binnen en een prachtige buitenplaats/tuin aan de achterzijde.
Omdat de pastoor van de Martinikerk geen geschikt huis had, schonk de bisschop van Utrecht hem in 1325 een bouwterrein. De Groningers bouwden er een priesterhuis, dat in het midden van de vijftiende eeuw werd vervangen door een pastorie, waarvan de sporen nog in het achterste deel van het huidige pand zijn terug te vinden.
Nadat Prins Maurits Stad en Lande van Groningen in 1594 weer bij de Nederlanden had gevoegd, werd het pand tot 1602 gebruikt voor Provinciale Statenvergaderingen. Hierna volgden nog een aantal verbouwingen en uitbreidingen in 1618, 1729, 1864 en 1869, waarbij onder andere nieuwe voorgevel en twee koetshuizen werden aangelegd.
In 1890 werd het pand betrokken door het gezin van J.A. Feith, die twee jaar later als rijksarchivaris in de voetsporen van zijn vader en grootvader trad.
Na zijn overlijden werd het ‘Feithhuis’ onder meer gebruikt als schippersbeurs, arbeidsbureau, conservatorium en studentenhuis. Het pand raakte in verval tot het in 1994 grondig werd verbouwd. Met respect voor het oude, gaf architectenbureau Karelse van der Meer een eigentijdse vorm aan het nieuwe stadscafé-restaurant.

We zullen deze avond gaan genieten van het samen zijn, met heerlijk eten en drinken, in een sfeervolle ambiance! Rustige muziek tijdens het diner, zodat we kunnen bijpraten met elkaar.
Na het diner zal de bekende band Casino Royale hun muzikale kunsten vertonen, zodat er kan worden gedanst en het een mooie feestavond wordt!
Er is gelegenheid om een rustige plek op te zoeken, voor hen die dit willen.
Voor degenen die na 00.30 uur nog willen doorfeesten, zijn er genoeg kroegen op de Grote Markt (zonder sluitingstijden)!

Zoek