Welkom op het Gynaecongres - Pijlerdagen; de inschrijving is geopend!

Op 16 en 17 mei a.s. vindt het 55e Gynaecongres plaats, of eigenlijk moet ik hier zeggen de 2e Gynaecongres – Pijlerdagen. Zoals jullie weten is er door het stichtingsbestuur de afgelopen jaren samen met het NVOG-bestuur, de pijlers en koepels van de NVOG en de sponsoren en stakeholders hard gewerkt aan een nieuw format voor het Gynaecongres. Het resultaat is dat het wetenschappelijk programma van het voorjaarscongres voor het tweede jaar gekoppeld is aan de succesvolle pijlerdagen en dat we dit doen op een nieuwe vaste locatie voor het voorjaarscongres, het Van der Valk Hotel in Utrecht.

Donderdag 16 mei: pijler Foeto Maternale Geneeskunde en Voortplantingsgeneeskunde
De pijler FMG heeft in het programma gekozen voor twee thema’s. In de ochtend gaat het over ‘What’s new about placental syndromes?’, waarna in de middag ‘Waarde gedreven zorg’ aan bod komt. De VPG zet in de ochtend het ouderschap centraal en verlegt de focus in de middag naar de kinder- en adolescentengynaecologie en VPG.

Vrijdag 17 mei: pijler Oncologie en pijler Benigne Gynaecologie
De pijler Oncologie besteedt de hele dag door aandacht aan de vele studies die er lopen zoals de Mambo-, Vaccin-, Promotec-, Placomov-, OVHipec- en Lapovoca-studies. De pijler Oncologie heeft in de ochtend ook een parallelprogramma voor oncologieverpleegkundigen waar voeding en de preventie bij kanker centraal staan. De pijler Benigne Gynaecologie zet in de ochtend de patiënt centraal. Een breed scala aan patiëntenverenigingen delen hun ideeën rond patiëntparticipatie. In de middag staat de ‘bekkenbodem’ op het programma.

Multidisciplinair

Wij hopen dat de Gynaecongres - Pijlerdagen de komende jaren steeds meer een interdisciplinair en interprofessioneel karakter zullen krijgen, waarbij ook geïnteresseerde vakgenoten van aanpalende specialismen en andere disciplines als verloskundigen, oncologieverpleegkundigen en fertiliteitsartsen ons congres zullen bezoeken.

Interactie met sponsoren

Het nieuwe format betekent ook een andere relatie met onze sponsoren waarbij we – in overleg met onze stakeholders – zijn afgestapt van de ‘statische’ stands. Alle stakeholders staan in de foyer, waarbij iedereen demo’s kan volgen of misschien zelf even kan oefenen op medische apparatuur. Inschrijven voor het congres kan hier.

Er is dit voorjaarscongres geen feest maar na de Algemene Ledenvergadering zal er een aangeklede borrel zijn, waar alle aanwezigen voor zijn uitgenodigd.
Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met Yvonne Broer (088-1344705) of Ank Louwes (088-1344704) en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

De commissie Gynaecongres kijkt ernaar uit je in Utrecht te mogen begroeten!

Bart Hellebrekers
Voorzitter Stichting Gynaecongres